Vi ska naturligtvis prata om lumen, lux och watt när vi byter belysning.

Publicerat 27 november, 2022

Hem » Företagsnyheter » Vi ska naturligtvis prata om lumen, lux och watt när vi byter belysning.

Glöm inte belysningsplanering, rätt armatur på rätt plats, och kanske justering av armaturernas placering. Dela upp din arbetsplats i olika zoner och hur länge ni arbetar i de olika områdena så blir det uppenbart att belysning handlar väldigt lite om fabrikat och modell, utan mer om behovet för verksamheten, upplevelsen och ögonen.

Sedan byggåret kanske de murriga väggarna har målats, svarven flyttats och man jobbar normalt inte längre på lördagar. Lyser det dubbelt mer än behovet, t.ex. i en vitmålad korridor, kan man kanske ta bort någon armatur eller välja en annan spridningsbild.

Glöm sedan inte att en viss del av spillvärmen från belysningen faktiskt kommer till godo värmeåtervinningen, undvik att överdriva besparingen (det finns faktiskt byggnader som värms med ineffektiv takvärme). Här ett foto från vår energikartläggning i Boliden som alldeles strax presenteras för kunden.

#belysning#belysningsplanering#belysningsbehov#spillvärme#energikartläggning#energibesparing #leosolenergi#leosol#energi#företaginorrland#norrland#skellefteå#piteå 

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

https://www.youtube.com/watch?v=xJ0ETzT9AHA&t=4s I förrgår hade vi hockeyfest på kontoret! Vi kopplade av, åt gott och hade en trevlig kväll tillsammans. Föreställ dig jublet med mål 4 sekunder kvar till slutsignal! Trubadurerna Sam å Basche, (Sam Renberg och...

läs mer
Hur får man ett perfekt inneklimat?

Hur får man ett perfekt inneklimat?

Värme, ventilation och kyla i fastigheter är både enklare och mer komplext än tidigare. Här, Hellströms bygg nya kontor i Öjebyn, finns bl.a. kylbafflar i kontoren som ger tyst och jämn kyla på sommaren (som kommer tids nog!). Inneklimat kan numer fjärrstyras via...

läs mer