Svarta huven

Publicerat 13 mars, 2017

Hem » Företagsnyheter » Svarta huven

År 2020 pratar vi smarta hus, appar i telefoner och luftkvalitétsgivare för behovsstyrning av ventilation. Märkligt att vi då fortfarande missar de mest elementära felen i våra fastigheter! Bilden visar ett uteluftintag till ventilationen för ett kontor (svarta huven). I många år kördes elvärmeslingor på ca 10 000 kWh/år i uteluftintaget för att tina bort snö som eventuellt skulle kunna driva in. Dessutom extremt onödigt att just de här var i drift mitt i sommaren pga. ett styr- och reglerfel. Till saken hör även att verksamheten efterfrågade kyla till kontoren. Inte så underligt när tilluften förvärmdes året om!

Åtgärden blev att helt frånkoppla elslingorna och installera den svarta huven som förhindrar att snö kan komma in. En solskenshistoria så här mitt i vintern.

Alla fastigheter har mer eller mindre fel som inte upptäcks under vanlig service. Det betyder att arbetet med energieffektivisering måste lyftas högre på dagordningen.

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

https://www.youtube.com/watch?v=xJ0ETzT9AHA&t=4s I förrgår hade vi hockeyfest på kontoret! Vi kopplade av, åt gott och hade en trevlig kväll tillsammans. Föreställ dig jublet med mål 4 sekunder kvar till slutsignal! Trubadurerna Sam å Basche, (Sam Renberg och...

läs mer
Hur får man ett perfekt inneklimat?

Hur får man ett perfekt inneklimat?

Värme, ventilation och kyla i fastigheter är både enklare och mer komplext än tidigare. Här, Hellströms bygg nya kontor i Öjebyn, finns bl.a. kylbafflar i kontoren som ger tyst och jämn kyla på sommaren (som kommer tids nog!). Inneklimat kan numer fjärrstyras via...

läs mer