Dagsänkning för kyla i fastigheten

Publicerat 28 april, 2020

Hem » Företagsnyheter » Dagsänkning för kyla i fastigheten

Varför väljer vi att köpa onödig energi på dagen? Faktum är att de flesta av våra byggnader styrs via utetemperatur samtidigt som det statistiskt är varmare dag än natt. Den kunskapen i kombination med att våra hus är tunga och har tjocka väggar innebär att vi ibland ska köra dagsänkning på värmesystemen. En bonus är att det blir jämnare temperatur samt att vi behöver mindre kyla. Många system har detta färdigt, dvs. ingen investering. Diagrammet visar en rumstemperatur där vi sänker framledningstemperaturen på värmen med hela 3 °C ca kl 9:00 under vardagar vid ett kontor. Det betyder alltså att radiatorernas värme även kompenseras av värme från människor, datorer etc. Detta är bara en liten justering vi jobbar med när vi garanterar energi- och effektbesparingar med våra åtgärder.

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

https://www.youtube.com/watch?v=xJ0ETzT9AHA&t=4s I förrgår hade vi hockeyfest på kontoret! Vi kopplade av, åt gott och hade en trevlig kväll tillsammans. Föreställ dig jublet med mål 4 sekunder kvar till slutsignal! Trubadurerna Sam å Basche, (Sam Renberg och...

läs mer
Hur får man ett perfekt inneklimat?

Hur får man ett perfekt inneklimat?

Värme, ventilation och kyla i fastigheter är både enklare och mer komplext än tidigare. Här, Hellströms bygg nya kontor i Öjebyn, finns bl.a. kylbafflar i kontoren som ger tyst och jämn kyla på sommaren (som kommer tids nog!). Inneklimat kan numer fjärrstyras via...

läs mer