Biogas är höjden av återvinning i vårt samhälle!

Publicerat 28 maj, 2020

Hem » Företagsnyheter » Biogas är höjden av återvinning i vårt samhälle!

Efter ett par år är nu den andra rötkammaren i Luleå kommun på väg att färdigställas. Med den i drift kommer även hushållsavfall att bli värdefull biogas för stadens bussar. Just energi till tunga fordon är en av de mest komplexa frågorna att lösa i vårt samhälle. Det gör att biogas från städernas avfall är en självklar del i cirkulär ekonomi (kretslopp), eftersom tekniken är väl beprövad och skall användas som ett komplement till övriga fossilfria alternativ. Kul att Leosol fått vara med i avslutningen under ett par månader, med bl.a. kalibreringen av gasgivare mot styrsystemet samt felsökning innan drifttagning. Korrekt mätning av metangasen är viktig eftersom den är explosiv och livsfarlig om systemen inte fungerar. På bilden Leosol:s Simon med kalibreringsgas.

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

https://www.youtube.com/watch?v=xJ0ETzT9AHA&t=4s I förrgår hade vi hockeyfest på kontoret! Vi kopplade av, åt gott och hade en trevlig kväll tillsammans. Föreställ dig jublet med mål 4 sekunder kvar till slutsignal! Trubadurerna Sam å Basche, (Sam Renberg och...

läs mer
Hur får man ett perfekt inneklimat?

Hur får man ett perfekt inneklimat?

Värme, ventilation och kyla i fastigheter är både enklare och mer komplext än tidigare. Här, Hellströms bygg nya kontor i Öjebyn, finns bl.a. kylbafflar i kontoren som ger tyst och jämn kyla på sommaren (som kommer tids nog!). Inneklimat kan numer fjärrstyras via...

läs mer