Ström-, effekt- eller belastningsvakt. Kärt barn har många namn!

Publicerat 9 juli, 2020

Hem » Företagsnyheter » Ström-, effekt- eller belastningsvakt. Kärt barn har många namn!

Det gemensamma är att det är ett sätt att öka komforten eller minska kostnaderna för effektspikar, samt faktiskt även bidrar till klimatnytta. Från villor till industri. Principen är en styrning som mäter belastningen vid elmätaren och automatiskt styr ned el-värme eller varmvattenberedning korta stunder när t.ex. ugn och motorvärmare startar samtidigt. Det kan alltså sägas vara en förbättring av komfort eftersom man t.ex. kan sätta in fler belastningar samtidigt, som t.ex. 2 bilar och bastu och därmed minska risken för säkringsbrott. Det bästa av allt är att det finns tiotusentals värmepumpar i Sverige som har en färdig styrning, alltså en strömvakt, som märkligt nog ännu inte kopplats in!! Det är t.ex. tillverkare som Nibe, Thermia, CTC med flera som har en inbyggd funktion för detta och många gånger skickat med strömkännare till el-mätaren. Vi har erfarenhet av strömvakter som är över 15 år gamla och lönsamheten förbättras faktiskt med åren. Återbetalningstiden med att ansluta strömvakt i en befintlig värmepump är endast ca 2 år (vid nedsäkring ett steg, t.ex. från 20 till 16 A huvudsäkring). På 5 år är besparingen ca 10 000 kr!

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

https://www.youtube.com/watch?v=xJ0ETzT9AHA&t=4s I förrgår hade vi hockeyfest på kontoret! Vi kopplade av, åt gott och hade en trevlig kväll tillsammans. Föreställ dig jublet med mål 4 sekunder kvar till slutsignal! Trubadurerna Sam å Basche, (Sam Renberg och...

läs mer
Hur får man ett perfekt inneklimat?

Hur får man ett perfekt inneklimat?

Värme, ventilation och kyla i fastigheter är både enklare och mer komplext än tidigare. Här, Hellströms bygg nya kontor i Öjebyn, finns bl.a. kylbafflar i kontoren som ger tyst och jämn kyla på sommaren (som kommer tids nog!). Inneklimat kan numer fjärrstyras via...

läs mer