Fuskbygge? Otroligt stimulerande att jobba för energibesparing, klimatet & faktiskt rättvisa.

Publicerat 10 december, 2020

Hem » Företagsnyheter » Fuskbygge? Otroligt stimulerande att jobba för energibesparing, klimatet & faktiskt rättvisa.

Fuskbygge? Otroligt stimulerande att jobba för energibesparing, klimatet & faktiskt rättvisa. Idag var det nämligen ett uppdrag som förhoppningsvis bidrar till att ett nybyggt småhus rättas till så att det uppfyller gällande byggregler. Vad sägs om endast 20 cm vindsisolering, elpanna och ingen värmeåtervinning i ventilationen? Dessutom golvvärme med oisolerad kantbalk.
Energianvändningen är förstås hög som förväntat (i värsta fall under kanske 50 år?), men faktiskt inte lätt med underlag som håller i ”rätten” pga. gällande byggregler med funktionskrav. Bl.a. utfördes täthetprovning av klimatskalet, luftflödesmätningar, termografering m.m.
Vi tackar TM konsult för uppdraget, som bidrar med sin expert Johan Johansson. Ett oslagbart team!

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

https://www.youtube.com/watch?v=xJ0ETzT9AHA&t=4s I förrgår hade vi hockeyfest på kontoret! Vi kopplade av, åt gott och hade en trevlig kväll tillsammans. Föreställ dig jublet med mål 4 sekunder kvar till slutsignal! Trubadurerna Sam å Basche, (Sam Renberg och...

läs mer
Hur får man ett perfekt inneklimat?

Hur får man ett perfekt inneklimat?

Värme, ventilation och kyla i fastigheter är både enklare och mer komplext än tidigare. Här, Hellströms bygg nya kontor i Öjebyn, finns bl.a. kylbafflar i kontoren som ger tyst och jämn kyla på sommaren (som kommer tids nog!). Inneklimat kan numer fjärrstyras via...

läs mer