Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/b/d/7/hemsida365.se/httpd.www/leosol2/wp-includes/wp-db.php on line 1753 Händer det att ni inte byter luftfilter i tid? - Leosol Energi AB

Händer det att ni inte byter luftfilter i tid?

Publicerat 3 december, 2021

Hem » Företagsnyheter » Händer det att ni inte byter luftfilter i tid?

Händer det att ni inte byter luftfilter i tid? I så fall utsätter ni er byggnad för högre fuktbelastning än normalt. Det kunde vi notera när vi mätte luftmängder i en villa utanför Skellefteå. Protokollet från nybygget visar ett injusterat systemet med 47 liter per sekund i tilluft och lika mycket frånluft. Vid mätning i veckan var frånluften endast 37 liter men tilluften fortfarande hög (ca 45 liter), vilket alltså plötsligt blivit ett övertryck i byggnaden.

Orsaken visade sig på fotona nedan, att frånluftsfilter oftast sätter igen snabbare. Insekter utifrån kan se läskiga ut, men de bromsar alltså inte luftflödet särskilt mycket. Övertryck är över tid en stor fara för fukt i isoleringen, att fukt inifrån kondenserar i väggarna och ger på sikt mögel. Ett tips är förstås filterbyte i tid, men att alltid injustera byggnader med ett svagt undertryck. Notera även att det i det här fallet är sk. planfilter som måste bytas oftare!

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

https://www.youtube.com/watch?v=xJ0ETzT9AHA&t=4s I förrgår hade vi hockeyfest på kontoret! Vi kopplade av, åt gott och hade en trevlig kväll tillsammans. Föreställ dig jublet med mål 4 sekunder kvar till slutsignal! Trubadurerna Sam å Basche, (Sam Renberg och...

läs mer
Hur får man ett perfekt inneklimat?

Hur får man ett perfekt inneklimat?

Värme, ventilation och kyla i fastigheter är både enklare och mer komplext än tidigare. Här, Hellströms bygg nya kontor i Öjebyn, finns bl.a. kylbafflar i kontoren som ger tyst och jämn kyla på sommaren (som kommer tids nog!). Inneklimat kan numer fjärrstyras via...

läs mer