Ventilationen fungerar dåligt i hälften av våra nya villor!

Publicerat 15 februari, 2022

Hem » Företagsnyheter » Ventilationen fungerar dåligt i hälften av våra nya villor!

Vi gjorde precis en mätning av luftkvalitet i en ny villa med frånluftsvärmepump. Mätaren stannade på 1900 PPM koldioxidhalt i ett sovrum med 2 vuxna med stängd fönsterventil.

Ett hygieniskt riktvärde i tex klassrum är 1000 PPM. Därtill är det en mängd gifter från byggnadsmaterial som avges de första åren från nya byggnader, möbler etc.

Det stärker oss i uppfattningen att frånluftsventilation inte är optimalt i norra Sverige där uteluften som kommer in via uteluftsventiler ibland är -30 gr c. Kalldraget gör att vi stänger vissa uteluftsventiler, vilket innebär att det blir högre luftmängd i rum med öppna fönsterventiler. Ett sådant system är alltså väldigt svårt att anpassa för boende jämfört med tex FTX ventilation med förvärmd tilluft. Tänk ventilation!

#ventilation #FTXventilation #frånluftsvärmepump #luftkvalitet #Leosolenergi #Skellefteå #Piteå #Västerbotten #Norrland

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

Trubadurer, mat och hockeyfest hos Leosol!

https://www.youtube.com/watch?v=xJ0ETzT9AHA&t=4s I förrgår hade vi hockeyfest på kontoret! Vi kopplade av, åt gott och hade en trevlig kväll tillsammans. Föreställ dig jublet med mål 4 sekunder kvar till slutsignal! Trubadurerna Sam å Basche, (Sam Renberg och...

läs mer
Hur får man ett perfekt inneklimat?

Hur får man ett perfekt inneklimat?

Värme, ventilation och kyla i fastigheter är både enklare och mer komplext än tidigare. Här, Hellströms bygg nya kontor i Öjebyn, finns bl.a. kylbafflar i kontoren som ger tyst och jämn kyla på sommaren (som kommer tids nog!). Inneklimat kan numer fjärrstyras via...

läs mer